Día de Muertos 

 

W hołdzie dla starej meksykańskiej tradycji wywodzącej się kultury Azteków na długo przed narodzinami Kolumba, nasi uczniowie stworzyli typowe calaveritas de azucar czyli cukrowe czaszeczki, które ozdabiane na różne sposoby mogą być nie tylko przysmakiem, ale również niesamowitą dekoracją. 

Campamento de verano

 

Nauka hiszpańskiego w wakacje? Czemu nie! W czasie półkolonii letnich nie tylko uczyliśmy się nowych wyrażeń i słówek, ale również dowiedzieliśmy się jak zrobić prawdziwą meksykańską piniatę, tańczyć flamenco oraz zrobić prawdziwe andaluzyjskie gazpacho.

¡Vacaciones!

 

Wraz z rozdaniem szkolnych świadectw nadeszła pora na podsumowanie roku szkolnego z językiem hiszpańskim. Wszyscy nasi najmłodsi kursanci dostali certyfikaty ukończenia kursu, a w ramach zakończenia roku w partnerskiej szkole STO w Gdańsku nasze uczennice wykonały piękny pokaz taneczny do piosenki Álvaro Solera. Wreszcie wakacje!

Wielkanocne prace naszych zdolnych uczniów :)

Gazpacho andaluz to jedna z najbardziej popularnych potraw Hiszpanii. W ramach warsztatów kulinarnych w SP 1 w Sopocie uczennice klasy VII nauczyły się jak samodzielnie przygotować taki pomidorowy chłodnik :)

Tym razem nasza sobotnia ekipa wykonywała bożonarodzeniowe ozdoby z tzw. suchej porcelany. Cóż to był za bałagan! ;)

Sobotni uczniowie wspólnie z naszą lektorką, Alejandrą, stworzyli piękne świąteczne drzewko

¡Feliz Navidad!

Sobotnia grupa wraz z lektorką Alejandrą już pracują nad świąteczną atmosferą w Acento!

Szkoła językowa ACENTO 

ul. Karola Szymanowskiego 2, 80-280 Gdańsk

Budynek Vigo, II piętro, pok. 16

NIP 584-276-23-74, REGON 367864495

tel. sekretariat: +48 507 787 889 / +48 507 878 898

biuro@acento-gdansk.pl